GodricGodric
Than, leder af dværgene

Retmæssig Neutral
Race: Dværg
Alder: 194

Status: Aktiv
Godkendt: 23.12.2017
Antal posts: 67
Skaber: Zofrost

Grundlæggende Oplysninger

Fulde navn: Godric Æthelwulf Baradur Osgarson
Kaldet: Than, Søn af Dragorn, Stavbærer, Dragorns Søjle, far, bedstefar
Køn: Mand
Alder: 194
Fødselsdag: 4. april 1825
Tilhørsforhold: Retmæssig Neutral
Tro: Aladrios og Azur
Erhverv: Than, leder af dværgene
Race: Dværg

Udseende

Højde: 148 cm
Vægt: 98 kg
Godric er ved at være en ældre dværg, hvilket kan ses på ham. Hans prægtige hår og skæg er efterhånden ved at have mistet sin farve og er ved at tage en meget lys grå farve. Dog har især skægget stadig rester af den brune farve, som det havde i hans yngre dage. Både hår og skæg er langt, som begge dele går ham til hoften. Det er sjældent noget af det er sat, ud over det forreste hår, som stort set altid er trukket tilbage og samlet i en fletning ned over resten at håret. Dog til finere eller mere officielle sammenkomster, er det sat efter den stand, han har.
Hans øjne har en lys blå farve, der næsten ser ud til at have hvid i sig omkring hans iris. Hans hud er gylden, men bærer tegn efter alderdom, et tungt liv og mange hårde beslutninger. Rynkerne i panden er dybe og der er rynker om øjnene, der ikke kun er smilerynker. Ansigtet er aflangt og næsen er lang og nærmest dråbeformet med et tydeligt knæk midt på efter engang at være brækket og ikke sat ordentligt sammen igen.
Thanen har altid været en høj dværg, men alderdommen er begyndt at sætte sine spor og han er faldet lidt sammen. Dog kan han stadig rette sig op til de fulde 148, som han egentligt er. Ungdommens imponerende muskler er blevet gamle, men han er ikke helt hjælpeløs og forstår stadig at svinge sit våben, skulle det blive nødvendigt. Dagen efter fortryder han dog også, som hans ryg ikke er, hvad den har været.

Som Thanen forventes selvfølgelig noget til hans fremtræden og trods det uflettede skæg, er hans tøj dog efter hans titel. Til hverdag går han i en robe med en kofte indenunder og et par dertil passende bukser. Tøjet er i dyrt stof, gerne i mørkeblå farver, men han ses også i mørkegrøn, lilla og endda rød. Som en praktisk dværg, har han altid et par gode støvler på fødderne.

Siden han sjældent færdes uden for Dragorn eller helt uden livvagter, bærer han ingen våben. Ud over en stav, der er 1,5 meter høj. Staven er lavet af en gammel støttebjælke fra minerne, i holdbar eg. Begge ender er belagt med et tykt lag sølv pyntet i dværgemønster. Fire ringe af sølv er spredt op af staven også (se billede under andet).

Magi

Magisk evne (1): Stenmagi - Godric kan flytte rundt på sten med sin magi. Den er ikke så kraftig, så det er ikke sådan, at han kan kaste med kampesten, men han vil f.eks. kunne få en sky af småsten til at fare i mod hans fjender, eller gulv og vægge til at slå revner. Siden den ikke er så effektiv, har han aldrig haft ret meget brug for den, men har nok styr på den til at kunne bruge den hvis nødvendigt. Han kan dog ikke bruge den ret længe af gangen eller ret mange gange i træk uden at skulle bruge en pause.
Dygtighed til at kontrollere evne: 7

Magisk evne (2):
Dygtighed til at kontrollere evne: 0 (passiv)

Personlighed

Godric er en mand med to sider. På den ene side er han en familiemand, der elsker resterne af sin familie meget højt. Han elsker børn og har igennem tiden brugt meget tid med både egne og børnebørn, hvor han har lavet alt fra tålmodigt at lære fra sig, til leg, historier og endda våbentræning. Man har mere end én gang set ham puste på hudafskrabninger eller rende rundt med et barn på skuldrene. For ham er familie noget af det vigtigste ved livet.
På den anden side er han en leder. Bestemt og fast, klar til at tage de hårde beslutninger for Dragorn og hans folks sikkerhed. Han er ikke en mand, man skal forsøge at løbe om hjørner med. Nok har han et godt hjerte, men samtidigt er han streng. Nok er familie vigtigt, men opgaven som Than går over alt andet. Et helt folk er afhængig af hans styre, hans beslutninger og bestemmelser. Og ansvaret ligger tungt på hans skuldre, men han bærer det med rank ryg og visheden om, at ofre må gøres for alles bedste. Også selvom de ofre river ham i stykker indefra.

Da Godric var yngre, var han en leende og livlig dværg med et positivt livssyn, der gerne kastede sig over nye ting og sjældent havde et roligt øjeblik. Efterhånden som årerne er gået og krigene er kommet og forsvundet igen, har han mistet noget af det positive livssyn. Og efter drabet af hans søn, er han skudt helt i sænk. Manden der før var et udtryk af styrke og varme, er nu en trist, gammel og grå dværg, hvor gnisten er væk. Ryggen er blevet krum og skægget mere hvidt og det er sjældent, at man ser et smil om hans læber og endnu sjældnere at det når hans øjne. Bekymringen for Thanens velbefindende er voksende, som han er begyndt at mumle lidt for sig selv og mest holder sig til sine egne gemakker uden at vise nogen større interesse i Dragorn.

Hviskerier om at han måske burde gå af og overlade pladsen til Magnar høres rundt omkring og han er skam også selv begyndt at tænke tanken, men stædigheden er ikke væk og han holder fast endnu. Som håber han på, at noget dukker op, noget der kan rive ham ud af det tungsind, der har ramt ham.
Men ind til videre er han stadig begravet i sorg og skyld over Osgars død og alle de hårde beslutninger, han har måtte tage, beslutninger, der har ødelagt liv.

Styrker:
- En stærk stædighed
- En stor viden om mange ting
- Sin plads som Than
- Opbakningen fra dværgene og sin familie

Svagheder:
- Depressionen, sorgen og skyldfølelsen
- Sin alder og begyndende fysiske forfald
- Sin stædighed
- Sin plads som Than

Baggrundshistorie

1825
Den aldrende Than Osgar får endeligt en arving, som hans hustru føder en søn. Deres første og eneste barn, der bliver døbt Godric Æthelwulf Baradur Osgarson. Godric får en helt normal opvækst for en Than-søn og bliver både oplært i sprog, læsning, skrivning, brug af våben og hvordan man færdes i minerne, arbejde i smedjerne og endda også lidt om mjødbrygningens kunst. For en kommende Than er det vigtigt at vide lidt om alt for at kunne herske ordentligt og retfærdigt.

1898 - 73 år
Than Osgar dør af alderdom og Godric udnævnes til Than i en ung alder. Trods det, regner alle med, at han bliver en god Than, som han igennem sin ungdom har vist stærke lederegenskaber og styrke til at bære opgaven.

1900 - 75 år
Godric bliver gift med en kvinde ved navn Guinevera. De har været forelsket siden deres barndom og hele Dragorn fester i flere dage for det lykkelige par. Alle er enige om, at Guinevera er det perfekte valg til Thanens kone, som hun er hjertevarm, venlig og passer godt sammen med Godric.

1901 - 76 år
Guinevera føder en sund stærk dreng, som straks bliver kaldt Osgar II efter Thanens far. Fødslen gik glat. Over de næste år fødte Guinevera tre børn mere, en søn og to døtre.

1922 - 97 år
En mine kollapser og slår flere dværge ihjel. Som minde om de dræbte, får Thanen lavet en stav af en af bjælkerne fra minen - en egetræsstav på tykkelse med et menneskes underarm, iklædt sølv med dværgemønster og to sølvringe i begge ender. Staven døber han Gungar og den bruges nu fremover både som våben, men også et officielt tegn på hans status som Than.

1969 - 144 år
Krystallandet får en ny konge, Kong Aldemar. En mand der straks kaster sig ud i krig i mod Mørket. Han byder selvfølgelig sine allierede om at deltage og Thanen sender sine krigere af sted for at kæmpe med Lyset. Ikke alle i Dragorn er tilfredse med denne idé, som flere mener det ikke angår dem, men det ulmende oprør bliver slået ned, inden det er begyndt.
Dragorn viser sig at være i sikkerhed langt mod nord og kun meget få og små kampe finder sted i nærheden af selve indgangen.

1980 - 155 år
Endeligt erklæres krigen i mod Mørket for ovre. Mange dværge har ofret deres liv for at Lyset skal vindes og Thanen får rejst en statue som minde for de faldne. Og for at dulme sin dårlige samvittighed over at have taget beslutninger, der har ødelagt liv. Nok var Godric lidt hård i kanten før krigen, men de beslutninger har ændret ham en smule og flere beslutninger fremover bliver taget uden råd og med en nævne bestemt banket i bordet.

1995 - 170 år
Mørket giver sig til kende igen og en lille fraktion inden for Dragorn tilkendegiver deres troskab til Mørket. Interne stridigheder begynder at boble, men Thanen tager en hård beslutning og landsforviser de dværge, der ønsker at støtte op om mørket. Dragorn er og bliver på Lysets side.

2001 - 176 år
Guinevera falder pludseligt om en morgen og stopper med at trække vejret. Ingen kan få liv i hende. Thanens hustru er død i en alt for tidlig alder. Rygterne spredes hurtigt om gift og myrderier, men selv efter at have hevet fremmede healere, lægekyndige og selv en spirituel ind udefra, er konklusionen den samme - Guinevera er død af naturlige årsager. Thanen accepterer den konklusion og holder en storslået begravelse for sin elskede. Det er som om, at en mørk sky lægger sig over den ældre dværg og man ser ham sjældent smile, undtagen når han er sammen med sine børnebørn.

2003 - 178 år
En ny krig mod Mørket bryder ud. Thanen er stadig ramt af sorg og sender denne gang kun de dværge, der melder sig frivilligt, hvilket viser sig at være en større del af hans krigere end troet.

2004 - 179 år
Lord Sabbatin overtager tronen i Krystallandet. Al diplomatisk kontakt mellem de to riger ender og Thanen kalder alle sine dværge tilbage til Dragorn, der vælger at lukke portene. Dog er der stadig kontakt med Lyset, der modtager våben, rustninger og anden hjælp via skjulte gange fra det underjordiske rige. Ingen ønsker at Mørket skal vinde.

2008 - 183 år
Dværgene smugler stadig våben og diverse til Lysets krigere, trods forbuddet mod at være tilhænger af Lyset. Udadtil nægter Thanen at have noget med hverken den ene eller den anden side at gøre og holder portene lukkede. På en eller anden måde lykkedes det at undgå direkte krig mod Mørket.
Problemerne virker til at have hevet den ældre dværg ud af sit tungsind og han genkendes nu mere som den han var før hustruens død.

2010 - 185 år
Lysets dronning myrdes, det samme med Lord Sabbatin, hvilket intensiverer forholdet mellem Dragorn og Krystallandet. Trods den evige mangel på våben hos Lysets Krigere, beslutter Thanen at lukke alle tunneler undtagen én. Det er for risikabelt andet, som Mørket er begyndt at vende sin opmærksomhed mod det underjordiske rige.

2011 - 186 år
En ny Lysets Dronning dukker op og Thanen tilkendegiver straks sin støtte til hende. Selvom en lyst til neutralitet er dukket op hos dværgene, mener Godric, at det er bedst at forblive en støtte til Lyset. Om de er neutrale eller ej, Mørket vil stadig forsøge at få fingrene i Dragorn og dens skatte.

2012 - 187 år
Den nye Lysets Dronning overtager magten i Krystallandet og Thanen åbner Dragorns porte igen. Officielt tager Thanen til Hovedstaden og erklærer sig tro mod dronningen. På deres rejse hjem bliver Thanen og hans følge overfaldet, men med få tab kommer de hjem i sikkerhed igen.

2013 - 188 år
Dragerne vågner op fra deres hi. Først ser det ud til, at Dragorn er uden for farezonen, men en dag dukker en kæmpe Onyksdrage og går til angreb mod overfladedelen af Dragorn. Mange dværge dør eller bliver kvæstet i kampen mod det mægtige bæst. Selv Thanen melder sig på banen til kamp, trods sin alder, og bruger sin magi mod dragen. Til sidst lykkes det at få den nu skadede drage skræmt væk.

2014 - 189 år
Mørkets Hær går i åbenlys krig mod Lyset. Dværgene er ved at være trætte af denne evindelige krig og en længerevarende diskussion bryder ud, om man skal holde sig neutrale eller støtte Lyset. Thanen må til sidst sætte sin magt igennem - dværgene er af Lyset og vil ikke se stiltiende til, mens de kan hjælpe Lysets Dronning. Han proklamerer med høj stemme, at Mørket vil stå ved deres port efter deres rigdomme, om de så forsøgte at gemme sig under hver eneste sten i hele Nordlandet. De sidste ord i den sag var sagt, og dværgenes smedjer arbejdede dag og nat i at lave våben og rustninger til Lysets Hær.

2015 - 190 år
Dragorn besættes, lige som Thanen forudsagde. Dragorn er ikke et let sted at komme ind i, så snart de store porte er lukkede, men gangene, der før havde hjulpet Lysets Krigere, blev afsløret af forrædere og inden længe var de store porte blevet åbnet og Dragorn overmandet.
Flere dværge formåede at flygte, blandt andet Godrics barnebarn Magnar. Han selv og hans søn Osgar blev tilfangetaget. Hans barnebarn Guinevera formåede at slippe væk, kun for at blive fanget dage efter.
Inden Thanen blev overmandet, forseglede han minerne og de store smedjer med magi. Ingen mand af Mørket skulle bruge dværgenes evner til at kæmpe i mod Lyset. Det gjorde selvfølgelig Mørkets Krigere rasende, men Godric nægtede at fjerne sin forsejling. Og magien var så dybtliggende i selve Dragorn, at kun han kunne løsne den. Derfor kunne Mørket ikke slå ham ihjel. I stedet gjorde de livet så hårdt for ham som overhovedet muligt. Tortur og en kold celle langt væk fra alt og alle.

2016 - 191 år
Besættelsen af Dragorn fortsætter. Nogle dage skulle man tro, de helt har glemt den gamle dværg, der klarer sig igennem sult og sygdom, men ikke bukker under. Guineveres skrig genlød i mellem hullets vægge, som hun blev tortureret, kun for at knække den gamle dværg, der på en eller anden måde holdt fast i, at Dragorn var vigtigere end alt andet.
En dag hives han igen ud af hullet. Denne gang med truslen om, at hvis han ikke fjerner forseglingen og overgiver Dragorn, vil hans søn dø for øjnene af ham. Osgar, der også havde lidt i det lange år, der var gået, tiggede sin fader om ikke at gøre det. Han ville hellere dø som en stolt dværg end at se Mørket få Dragorn. Og Thanen tog den sværeste beslutning i hele sit liv - han ofrede sin søn for Dragorn. Og som lovet døde hans søn for øjnene af ham.
En dag kom friheden, som Magnar og hans gruppe af dværge fik nedkæmpet Mørket og Dragorn igen var i dværgehænder. Thanen blev fundet, gemt væk, og befriet. Men han var ikke længere den mand, han havde været. Han lignede en, der var blevet 30 år ældre på de halvandet år, han havde været i Mørkets hænder. Skind og ben efter at have været blevet sultet, musklerne var forsvundet og hans hår og skæg havde mistet så meget af dets farve. Gnisten i de blå øjne var væk og han kunne knapt stå oprejst. Selvom det ikke havde lykkedes Mørket at få ham til at bryde forseglingen, havde de knækket ham.
Mange troede, at Thanen ville opgive sin plads til barnebarnet, men som han trådte frem og talte til sit ødelagte folk, fik de alligevel et glimt af den mand, der havde været. Respekten var stor og Thanens overlevelse blev fejret.

2017 - 192 år
Thanen har brugt det sidste år på at komme sig. Kroppen har fået huld og huden glød. Men der er ingen tvivl om, at han blev frarøvet mange år i fangekælderen. En gang i mellem er gnisten tilbage i hans øjne, men for det meste virker han indelukket og deprimeret.
Dog følger han opmærksomt med i omverdens problemer og Kilepræsterne har også været forbi Dragorn…


Familie: En søn og to døtre
Flere børnebørn - her i blandt Magnar og Guinevera

Nuværende levested: Dragorn

Andet

Thanens magi:
Når en dværg bliver Than, kommer han i besiddelse af en magi, der kun tilfalder Thanen og ikke kan benyttes af andre. Denne magi er så gammel som Dragorn selv og ligger dybt forankret i undergrunden.
Magien arves ikke igennem slægtslinje, men tilfalder den, der officielt bliver erklæret for Than i en ceremoni, der som minimum kræver, at over 50% af de dværge, der har bolig i Dragorn, udtaler, at de godkender den nye Than. Hvordan denne komplekse magi er skabt ved ingen, men den er tydeligvis skabt for at beskytte Dragorn og dens beboere. Kun ved et diplomatisk valg kan en dværg få denne magi og derfor er det næsten umuligt at Dragorns sikkerhed falder i de forkerte hænder.

Magien består af:
Muligheden for at forsegle minerne og smedjerne, så ingen kan trænge ind i dem, ej heller med magt.
At lægge hele Dragorn hen i total mørke, hvor ikke et eneste lys kan skinne.
At forsegle de store porte.

Meget viden om magien er gået tabt igennem tiderne og ingen ved, præcist hvad Thanen kan, ikke engang Thanen selv.

Illusionskrystal:
Inden for det sidste år er Godric kommet i besiddelse af en krystal, der kan lave en illusion af en person. Den laver kun et billede, der ikke kan bevæge sig og ikke har nogen lyd. Illusionen holder i op til fem timer af gangen. Den er ikke stærk nok til en nærmere granskning, men i halvmørke er den god nok til at kunne snyde de fleste, hvis de ikke forventer et svar.

Staven Gungar:
Thanens stav, der er lavet af en gammel støttebjælke fra den del af minen, der styrtede sammen tilbage i 1922. Den besidder ingen magi, men fungerer både som symbol på Thanens magt og som et våben.

Færdighedspoints

Fysisk styrke: 6
Kampteknik: 6
Smidighed: 2
Fysisk udholdenhed: 4
Kløgt: 8
Intelligens: 8
Kreativitet: 5
Mental Udholdenhed: 8
Chakra: 3

Chatboks

Gæst
[smilies]

IC-Chat