Foldraic Medlut

Smed

Status: Inaktiv

Godkendt: 17.11.2020

Antal posts: 13

Grundlæggende Oplysninger

Fulde navn: Foldraic Tarstuc Medlut III
Kaldet: Foldraic, Fol, Tar, Den Omvandrende Smedje
Køn: Mand
Alder: 161
Fødselsdag: 13.11 år 1862
Tilhørsforhold: Neutral God
Tro: Isari, Kile, Aladrios, Azur og Thatos
Erhverv: Smed
Nuværende levested: Dragorn: Dværgenes rige - Dragorn
Race: Dværg

Udseende

Højde: 147 cm
Vægt: 156 kg
Øjne: Mørkebrune, grænsende til sort. De kan nærmest virke bundløse at kigge i.

Hår: Langt, rødbrunt hår, der går ham til lige under skuldrene. Skægget er samme farve og går ham til bæltespændet ca. Det er ikke unormalt, at dette har fletninger flere steder.

Hud: Lettere lys; det er tydeligt at se, Foldraic ikke kommer meget ud. Ofte er han dog sværtet til, så det kan give en illusion af, han har en mørkere hud.

Kropsbygning: Robust og firskåren. Foldraic er en typisk dværg, og hans kropsbygning afspejler sig derefter. Han er dog også tydeligt muskuløs under tøjet.

Hverdagstøj: Praktisk ville være det mest enkle ord at bruge; Foldraic gør sig ofte i brune farver. Lange tunikaer er han også fan af. Han ses oftest med flere tasker på sig, og er han på arbejde, har han også et langt læderforklæde på. Udover dette ville det være et par tykke hoser og nogle solide læderstøvler, der kan holde til lidt af hvert. Han bærer dog aldrig handsker. Oftest er han også iført et bælte, hvori der sidder værktøj af forskellig art.

Ar, permanente skader el.lign: Foldraic har faktisk et ar efter et flækket øjenbryn, men fordi de er buskede, er det svært at se.

Særlige kendetegn: Foldraics stærkeste kendetegn er nok, at han udånder røg enten gennem næsen eller munden.

Foldraic er nok, hvad man ville kalde en typisk dværg; han er i den højere ende ift. sin egen race, men han er stadig under 1½ meter. Han er dog tydeligt robust, og han virker som typen, der ville blive stående det samme sted efter en tyrs angreb. Han er dog ikke særligt hurtig til bens, og hans højeste tempo ville højst være en lunten.

Hvis det endelig kommer til det punkt, at Foldraic skal gøre brug af våben, er hans favorit øksen. Dette kan både være i et- og tohåndsformat samt kasteøkser. Han kan godt bruge andre våben, men det er som regel kun, hvis der ikke er andre muligheder. I kampsituationer er han også iført hjelm og ringbrynje.


Faceclaim: John Rhys-Davies

Magi

Magisk evne (1): Ændret anatomi: Foldraics indre er lidt af et mysterie. Som sådan er der ikke noget, der ser ud til at være ændret, hvis man sådan kunne se igennem ham, men hans mave og spiserør er større indvendigt end udvendigt. Det betyder, at hans mave kan indeholde væsentligt mere, end det ellers ville se ud til ville være realistisk. Hvad bruges al denne ekstra plads så til? Jo, Foldraics mave indeholder næsten en hel smedje; der er både smeltedige, ovn og støbeformer. Han kan derfor mere eller mindre altid fremstille diverse ting af metal, lige fra våben til hestesko, uanset hvor han befinder sig henne. Ydermere er han i stand til at gylpe det op, og hans spiserør har plads nok til, at han ville kunne lave et langspyd, der ville passe til et menneske i længden. Ellers følger hans smede alle de samme regler, som et almindeligt; det kræver brændstof for at holde sig varmt og i gang, og han kan ikke lave ting indeholdende træ direkte derfra. Dette betyder også, at han (i tilføjelse til almindelig mad) er nødt til at indtage noget brændbart (oftest i form af kul) med jævne mellemrum for at holde smeltediget i gang. Foldraic er dog stadig nødt til at banke urenhederne ud ad metallet efterfølgende, og ligeledes er han nødt til at skærpe våbenet uden for maven. Når det er nødvendigt at gentage processen med at banke urenheder, er han derfor nødt til at sluge og gylpe en genstand op flere gange.

Dette gør, at Foldraics kropsvægt er noget højere end en almindelig dværg. Dette betyder, at hans muskler har været nødt til at udvikle sig anderledes. Hans musklers massefylde er derfor noget højere. Dette gør ham abnormt stærk, men fordi en god del af hans styrke bliver brugt på hans egen kropsvægt, har han ikke en overnaturlig styrke. Dette gør dog også, at han er noget af et pakæsel, fordi ekstra vægt ikke påvirker ham helt så meget.
Dygtighed til at kontrollere evne: Passiv evne

Magisk evne (2): Omskiftelige hænder: Foldraics hænder er til en vis grad i stand til at ændre størrelse og form; den venstre kan ændre sin fysiske størrelse og hårdhed, mens den højre kan øge sin vægt og hårdhed. Med andre ord kan han lave en hammer og ambolt. Den højre hånd er dog lidt mere fleksibel, og han kan til en vis grad ændre dens struktur, så den også kan bruges som en slibesten. Desuden beholder den venstre hånd sine fingre, så han kan holde et emne fast. Den venstre hånd bliver desuden stor nok til, at han kan sætte den på gulvet uden at skulle bukke sig for meget, så han ikke får ondt i ryggen e. lign. Selvom han har styrken til at flytte rundt på sine hænder, ville de dog ikke være særligt gode våben; det er tydeligt, de har til formål at fungere som værktøj.

Det kræver kun chakra at ændre formen på hans hænder. Han kan derfor holde formerne evigt, hvis han har lyst, men han har ikke chakra nok til at lave særligt mange skift ofte; efter en to-tre gange er han nødt til at vente nogle timer, inden han kan ændre formen igen. Det betyder, at han kan risikere at fange sig selv i at have en ambolt slæbende efter sig de næste to-tre timer.

I forlængelse af dette, betyder det også, at hans hænder ikke tager skade af varmepåvirkning, når de er ændret. Under "normale" omstændigheder, er de dog ikke mere resistente end ellers.
Dygtighed til at kontrollere evne: Mesterlig kontrol

Personlighed

Styrker:
- Imponerende udholdenhed.

- Stor styrke.

- Den massive vægt betyder, at han ikke lader sig rykke særlig nemt, hvis han ikke selv ønsker det.

- Kreativ.

- Temmelig kløgtig.

Svagheder:
- Stædig.

- Ikke særlig smidig.

- Dårlig til at tage imod råd eller forslag.

Generel beskrivelse af personlighed:
Foldraic er den typiske vismand med et twist; han er dygtig til at give andre råd. Han er til gengæld dårlig til at følge dem selv, og han tager heller ikke særlig godt imod andres råd. Udover det er han meget direkte i sin tale, så han kan godt fremstå som kynisk til tider, fordi han ikke pakker tingene ind i vat. Det er dog langt fra tilfældet. Han ønsker at hjælpe andre, og han gør sit ypperste for at leve op til andres forventninger til ham (eller hvad han tror, de er). Han er derfor også god til at dunke sig selv oven i hovedet, hvis han mener, han har lavet en fejl. Det betyder også, at han skælder sig selv ud med samme direkthed, som han ville bruge over for andre; han er ligeså tilbøjelig til at kalde sig selv for idiot som andre.

Foldraic går meget op i sit arbejde, grænsende til at være arbejdsnarkoman. Det er ikke unormalt, at han er vågen flere dage i træk, hvis han har gang i et projekt, han får fordybet sig i. Han går også meget op i at gøre sine kunder tilfreds, og han laver gerne tingene om flere gange, hvis de ikke er helt 100% perfekte.

Foldraic er yderst selskabelig, når han har fri. Han elsker røverhistorier over et krus mjød eller ti. Udover det har han en svaghed for terningespil, omend han er absurd dårlig til det; han er kendt for ikke at kunne vinde. Det er derfor ikke unormalt at finde ham på en kro, hvis man skal bruge ham.

Tilfældige fakta omkring Foldraic:

- Han er egentlig venstrehåndet. Dette har gjort, at det har taget ham lang tid at blive vant til at bruge sin anden evne.

- Han hader ikke elvere. Tværtimod finder han dem faktisk spændende. Han har ydermere tillært sig deres sprog.

- Han har en forkærlighed for tobak og søde sager, dog helst ikke på samme tid.

- Han har en meget tør farhumor.

- Han er bange for katte.

Baggrundshistorie

Foldraics historie er egentlig ikke særligt kompliceret; han har brugt det meste af sin ungdom i lære i sin fars smedje. Da hans far dog blev for gammel, fik han lov til at overtage den, og den er stadig aktiv, selvom han egentlig er i stand til at drive sit hverv uden; det er et fast sted at finde ham, når man skal bruge en smed, og det er for Foldraic et betydningsfuldt sted, fordi det er nedarvet gennem generationer.

Allerede fra en ung alder har Foldraic dog været en stor gode for Dragorns dværge, fordi han i en alder af nogenogfyrre opdagede, at han var i stand til at smede ting fra sin egen krop. Det har gjort, at han har kunne være på farten og levere våben og værktøj samtidig.

Foldraic var i 2015 aktiv i forhold til at befri Dragorn fra Mørket. Han hjalp mest i forbindelse med at levere våben til dværgene. Fordi han var fanget af Mørket under besætningen, var han dog nødt til at lave dem i det skjulte, så indtil det rigtige tidspunkt, lagrede han dem i maven. Da thanens børnebørn så angreb, forsynede han de slavebundne dværge med våben, og han deltog aktivt i befrielsen selv. Her dør hans mor dog.

Familie: Far: Foldraic Tarstuc Medlut II - Levende - Bosat i Dragorn

Mor: Mediv Medlut - Død

Færdighedspoints

Fysisk styrke: Fantastisk
Smidighed: Elendig
Fysisk udholdenhed: Fantastisk
Kløgt: Over middel
Kreativitet: Fantastisk
Mental Udholdenhed: Middel
Chakra: Under middel

"Don't fix what's not broken"
Chatboks
Gæst
[smilies]
IC-chat
Online nu: Helli , Charmander
Lige nu: 2 | I dag: 12