Sedna Calypso Van der Zee

Krystalisianer

Status: Aktiv

Godkendt: 30.09.2020

Antal posts: 121

Efterlyst af Lyset

Grundlæggende Oplysninger

Fulde navn: Sedna Calypso Van der Zee (née Cúsharta)
Kaldet: Sedna | Lypse af sin afdøde datter | Dukke, hvis man føler sig modig
Køn: Kvinde
Alder: 302
Fødselsdag: 13.2 år 1722
Tilhørsforhold: Kaotisk Neutral
Tro: Valeria | Kile | Nalish’ra
Erhverv: Besætningsmedlem på Valerias Tåre | Giftmager | Torturer
Civilstatus: Partner
Seksualitet: Heteroseksuel
Nuværende levested: Omrejsende - Hvor end skibet Valerias Tåre befinder sig
Race: Mørkelver

Udseende

Højde: 173 cm
Vægt: 56 kg



Kropsbygning:

Sedna er som sine artsfæller slank bygget, men i den lavere ende af racen om end hun ikke er den laveste. Hun har en ret en smal ramme med en mere smidig og strengede muskulatur. Naturligt er hun ikke bygget til at bære meget mere vægt end hendes egen. Et lille svaj i taljen giver indtrykket af en lille feminin timeglas figur, hvor de kvindelige former i forvejen ikke er er de mest fyldige, men der er nu alligevel en god håndfuld.

Hud:

Huden er en mørk grå, med lilla undertoner.
Fregnet hen over næseryggen, fregnerne kommer frem under solens stråler og falmer derfor hvis hun befinder sig et sted uden meget sol, i længere tid.

Øjne:

Normalt er de store og mandelformede, gyldne som det pureste guld, omkranset af lange sorte og tætte øjenvipper.
Ved aktivering af hendes første evne Medusa's blik forsvinder pupillerne, den gyldne iris bliver bleg som månen og med samme kølige skær, sclera bliver en mørk grå tæt på sort i stedet for dens normale hvide.

Hår:

Ravnsort, forholdsvis glat struktur med meget lidt blødt fald, det går hende cirka til midt på ryggen. Hænger oftest løst, når det indimellem er sat op flettes det i en løs fletning, der enten hænger ned langs ryggen eller er flettet så den hviler over den ene skulder.

Ar, permanente skader, el.lign.:

Sedna's krop bære ikke mange præg af hendes tid under Mørket, men hun kan ikke sige sig helt fri fra ar.
Et ar der løber hen over ribbenene i venstre side og ind mod navlen, det er tyndt, langt og fladt. På højre skulder ind mod kravebenet har hun et kortere hævet ar. Begge ar er lysere end resten af hendes mørke hud, de er en meget lys grå der næsten er hvide at se på.
Senest har hun erhvervet sig et ar på en femcentimeter i længden nær det ene hofteben. Dette ar skiller sig ud fra de øvrige ved at ligne lys stråler fra det, efter at såret er blevet lukket ved med en af Lyset's healings amuletter.

Særlige kendetegn:

Mørke blålilla tatoveringer dækker en god del af hendes krop. De fleste af dem er ganske feminine og botaniske i designet.

Beklædning:

Altid praktisk men pænt klædt på. Beklædningen består typisk af tætsiddende bukser syet så de ikke begrænser, langskaftede læderstøvler, skjorte/trøje med en åbentstående jakke ud over, indimellem med et korsage over overdelen. Sjældent iklædt sin uniform fra mørket af lavpraktiske årsager, men den kommer på når det en sjælden gang virkelig er kravet af hende. Vil typisk i kamp bærer to ninjato's ved sin side (Se mere under andet).
Man skal være ualmindelig heldig for at se Sedna iført kjoler. Hun vil kæmpe som en kat i vand mod enhver, der prøver at tvinge hende i noget så upraktisk som et skørt.

Smykker & piercinger:

Vertikal sternum piercing, piercingen er placeret mellem brysterne i øverste del af kavalergangen. Det varierer om piercing smykket er i ren guld eller med små ædelsten. Et hul i hver øreflip, hvor i hun jævnligt skifter ud mellem forskellige øreringe.
Enten hængende i en kæde om halsen eller siddende på hver pegefinger bære hun 1 katute ring, som enten har spidserne vendt ind eller ud ad alt efter hvad brugen af dem til (Se mere under andet). Hvis de en sjælden gang ikke hænger om halsen eller sidder på fingrene, har hun dem gemt væk i en lomme så de altid er ved hånden.

Amulet udseende:


Hår:

Mørkeblond, med store bløde krøller der stopper lige under skulderbladene.
Øjne:

Faconen er den samme som i hendes mørkelverform, men iris er blå som en skyfri sommerhimmel.
Hud:

Lys, grænsende til bleg, bærer ikke præg af ophold under solen og tager heller ikke farve efter dens stråler. Arene
Kropsændringer:

Den største nævneværdige ændring fra Sedna's originale krop og den amuletten giver hende er, de manglende tatoveringer der normalvis dækker det meste af hendes krop, mens hendes ar forbliver synlige.


Faceclaim: Nesta Archeron (A Court of Thorns and Roses)

Magi

Magisk evne (1):
Blik af Medusa

Paralysering af et andet levende individ så denne bliver som en statue af kød og blod. Når paralyseringen er fuld vil det påvirkede individ ikke længere være i stand til at bevæge sig eller bruge deres magi (mentalister undtaget).
Når denne evne bruges/aktiveres vil hendes øjnes farver ændre sig, fra at have gylden iris, sorte pupiller og hvid sclera, til at pupillerne bliver farveløse, sclera bliver mørkegrå, iris bliver bleg som fuldmånen og med samme kølige skær.

Begrænsning

Det er kun muligt for hende at paralyserer 2 individer af gangen, disse skal være indenfor en radius af maks. 20 meter fra Sedna. For at kunne paralysere en anden skal Sedna have øjenkontakt med individet i mindst 10 sekunder uafbrudt. Hun er under denne proces ikke i stand til selv at udfører fysiske angreb eller parere.

Hun kan på nuværende tidspunkt opretholde lammelsen i 2 timer, men vil på sigt kunne holde den i et døgn. Paralyseringen vil herefter langsomt aftage over de næste timer - jo længere tids lammelse, desto længere tid tager det før den er ophævet.
Sedna kan godt ophæve evnens virkning før tidsgrænsen nås. Det kræver et kys fra hende, der skal være i kontakt med den lammedes læber.


(Denne evne kræver tilladelse fra andre spillere, at benytte på deres karakterer)

Dygtighed til at kontrollere evne: Mesterlig kontrol

Magisk evne (2):
Glasfigurer

Sedna kan fremmane små figurer og genstande lavet af glas, ud fra fri fantasi og minder. Disse kan hun vælge at puste 'liv' i efter de er formede. Figurerende har en max størrelse på 30 cm.
De figurer hun puster 'liv' i vil kunne det samme, som det den er formet til ville kunne i det virkelige liv; En hest af glas vil derfor bevæge sig som en levende hest, en drage vil kunne flyve men ikke spy ild, en karet vil kunne kører, en soldat vil kunne trække sit våben og gå rundt osv.

Begrænsning

Sedna kan ikke lave farvet glas, kun klart eller matteret. Det vil være lige så skrøbeligt som tilsvarende glas er. Altså vil glas der er mere komprimeret være stærkere fx. vil en kugle af glas let kunne splintres hvis ikke den er massiv som en "marmorkugle", men hul som en julekugle.
Fælles for alle levende figurer er at 'livet' langsomt ebber ud efter 1 time. Figuren vil herefter være fanget i den sidste position den lavede. En hest der stejler lige inden 'livet' forsvinder, vil derfor blive fanget i den stejlende stilling osv.

Dygtighed til at kontrollere evne: Mesterlig kontrol

Magisk evne (3):
Mørk skygge

Sedna har ligesom resten af Mørkets styrker modtaget en amulet, som gør hende i stand til at indhylle et område i dybt mørke, der ikke påvirker hendes øjne.
Med den kan hun også samle skygger omkring sin krop i et form for mørkt skjold. Skjoldet er ikke uigennemtrængeligt, men angreb vil møde modstand i luften og derved blive svækket.

Dygtighed til at kontrollere evne: Middel

Personlighed


Styrker:
• Loyal
• Stærk mavefornemmelse
• Gift viden
• Viljestærk
• Handlekraftig
• Anatomisk forstand

Svagheder:
• Børn
• Elendig kok
• Hudløs ærlig
• Uforudsigelig
• Bange for gopler
• Tendens til jalousi


Generel beskrivelse af personlighed:

Sedna er en kvinde hvis overordnet væremåde afspejler, hvordan ens egen væremåde er når man tilgår hende. Hun kan fra det ene øjeblik til det andet skifte mellem ekstremerne. Kan gå fra at være medgørlig og føjelig som det blideste lam til det stik modsatte, hvor hun som en glubsk ulv viser tænder uden at lade sig føje eller kue af nogen. Med andre ord er hun uforudsigelig med sin omskiftlighed.

Når først hun værdsætter og respekterer en person vil man opleve en loyalitet uden lige. Sedna er villig til at gå langt og oftest længere end de fleste for dem hun kære, men det betyder ikke nødvendigvis at hun er villig til at ofre sig selv for personen. Hun enten føler stærkt og stormfuldt eller intet, der er sjældent en mellemting med Sedna.
Med en oftest lidt for direkte ærlighed gerne akkompagneret af en stærk sarkasme, lægger hun sjældent fingre imellem. Kvaliteter de færreste ville holde af hos en person, men i Sedna's tilfælde giver det et usædvanligt indblik i hvor hun står henne, modsat når hun pludselig bliver stille.

Et naturligt stærkt instinkt gør sammen med hendes viljestyrke og handlekraft hende i stand til at handle både hurtigt og effektivt. Det er sjældent Sedna kaster håndklædet i ringen, før hun har udvandet samtlige løsninger. Hun er derfor heller ikke bleg for at spørger om hjælp, hvis ikke hun selv kan klare hvad end opgave der er blevet hende givet.

Hun er siden barnsben blevet oplært i at lave, håndtere og bruge gifte af alskens slags, men først og fremmest er hun blevet trænet i udøve tortur. Det er derfo ikke fordi hun ikke er samvittighedsfuld, selvom det ikke altid virker sådan når det gælder andres liv, men hun har absolut ingen kvaler ved at tage andres liv eller torturer dem. Når først hun går i gang er hun i stand til at lukke helt af sig for sig selv og blive som en kattedyr der ynder at lege med sit bytte - få det til at svæve mellem liv og død, helst i flere dage eller uger.
Der er dog en undtagelse; børn. Hun slår ikke børn ihjel og vil uden at blinke trodse sin overordnedes befaling, hvis denne indbefatter barnemord.

Sedna har ualmindeligt svært ved at modstå trangen til at måtte eje alt ting der skinner pænt, om det så er en guld, sølv, krystaller eller et pudset stykke sølvtøj. Jo mere det skinner, desto svære er det for hende at kende forskel på hvad der er 'dit og mit'. Hun har derfor en alt for stor samling af forskellige dele sølvtøj og andre blanke genstande. Noget som hun ikke altid er lige stolt af.

Baggrundshistorie

"De to vigtigste dage i dit liv er den dag du blev født, og den dag du forstår hvorfor"

Sedna er født og opvokset i Nordlandet i en mørkelverstamme, hvor kannibalisme var ganske normalt. Troen på at indtagelse af sine fjenders kød kunne give en øget styrke, at man ville overtage den kraft fjenden besad var stor. Foruden at indtagelse af andre høj intelligente væsners kød var en kilde til overlevelse, som livet i norden i forvejen kunne være brutalt og unådigt, hvor kun de stærkeste fik lov til at overleve.
Allerede fra fødslen af var Sedna's skæbne på forhånd bestemt for hende; hun skulle enten som resten af den lange slægt lydigt tjene Mørket i en eller anden form, hvis ikke hun valgte at gå i sin mormors fodspor og i stedet blindt tjene Gudinden Nalish'ra.


"Den største ære i livet ligger ikke i, aldrig at falde, men at rejse os hver gang vi falder"

Klargøringen til at slutte sig til Mørkets styrker blev fra en tidlig alder etableret.
Allerede fra barnsben startede hendes træning i våbenbrug, så snart Sedna skulle holde på en træningsvåben skåret i træ. Fysisk og mental udholdenhed blev også her en fast del af programmet. De fleste dage stod på træning af en af de tre punkter, før solen overhovedet var stået op og længe efter den var gået ned igen.
En kriger behøvede både et stærkt sind der var svært for fjenden at trænge igennem og nedbryde, men også en stærk fysik der kunne sikre sejren og egen overlevelse. Presset til det yderste rykkede Sedna sig nærmest fra dag til dag. Sugede ny viden til sig som en tørstende plante i ørkenen, hvor regnen endeligt faldt, når hun ikke i udmattelse på skælvende ben lod sig dumpe ned i sengen, før det hele ville gentage sig næste dag.
Hjernevasket i troen på at den eneste rigtige vej, var at tjene mørket og at dets vej var hendes vilje.
Således blev Sedna en del af Mørket, så snart hun var gammel nok. Akurrat som størstedelen af hendes familie, havde valgt at blive i flere generationer.
Årene gik og Sedna fandt, hvad hun troede var den helt store kærlighed i anden mørkelver ved navn Damarius. Med kærligheden fulgte der, ikke længe efter, graviditet og fødslen af deres fælles barn, Pandora.
Modsat hvordan Sedna selv var blevet opdraget, blev den lille pige opdraget med lige dele fasthed og kærlighed. Med overbevisningen om at Pandora skulle selv have lov at vælge, hvilken plads i livet hun ønskede sig, og ikke presses til at blive en del af Mørket, for med Mørket fulgte krige og chancen for død. En tanke Sedna ikke kunne bærer skulle overkomme hendes mest dyrebare.


"Kærlighed er en ild, men om den kommer til at varme dit hjerte eller brænde dit hus ned, kan du aldrig regne ud"

Sednas værste frygt blev til virkelig, da Pandora endnu var ganske ung (svarende til 12 menneske år). En morgen kunne Sedna ikke vække sin datter. Skriget ved realiseringen om sin datters død gav genlyd i hjemmet og bragte hendes mands skikkelse til deres datters kammer, men uden held med at genoplive det livløse barn.
Tiden efter blev for Sedna ganske tåget og uklar. Med sin mand som en fast klippe, fandt de sammen en måde til at håndtere sorgen på, så den ikke længere var den styrende faktor, i særligt Sedna's liv.
Årsagen bag datterens død skulle findes mange år senere. Hun var ikke som antaget sovet stille ind i løbet af natten, hun var død ved sin fars hånd.
Uden at vide det havde Damarius, Sedna's mand og faren til hendes datter, lagt natlige visit fordi Pandora allerede fra en ganske ung alder. Den skæbnesvangre nat havde hun strittet for meget imod, truet med at fortælle "deres hemmelighed" til hendes mor og var hun blevet kvalt med sin pude. Fuld af had, foragt, vrede og fortvivlelse, over at manden der påstod han elskede dem begge, ham der havde støttet og sørget med hende over deres datters død, i virkeligheden var årsagen bag alt den smerte, blev en nøje planlagt hævn lagt.
Ikke længe efter omkom Damarius i hvad der blev anslået til at være en ulykke.


"Hvis man er stille for længe, så visner tungen"
2016-2020

Flere ting begyndte at stikke Sedna i øjnene med Mørket.
Gennem de sidste par år begyndte hun for alvor at betvivle Mørket og dets motiver. Aldrig tilkendegav hun denne tvivl, som hun blev stærkere dag for dag.
Efter mordet på hendes mor af den nuværende tortur mester for Mørket, valgte Sedna at søge mod havet. Muligheden for at få mere frihed og stadig tjene Mørket, mens hun kunne få afklaring på sine egne tanker, var for stor til ikke at gribe.

Familie:
Mors navngivne familiemedlemmer

[img]-[/img]




Fars navngivne familiemedlemmer

[img]-[/img]





Navngivne familiemedlemmer:

Mormor: Shíreí Simbelmyë | Tidl. Nalish’ra præstinde | Afdød, omkommet under branden i Nalish’ra templet.
Morfar: Ryltar IV Simbelmyë | Ridder for Mørket | Levende. (NPC)

Farmor: Haelra Cúsharta | Giftmager for Mørket | Levende. (NPC)
Farfar: Melarn Cúsharta | Tidl. Skibskaptajn for Mørket | Afdød, faldet i kamp mod Lyset.

Mor: Septa Simbelmyë Cúsharta | Tidl. tortur mester for Mørket | Afdød, dræbt af den nuværende tortur mester for Mørket.
Far: Ascetir Cúsharta | Våbensmed for Mørket | Levende. (NPC)
Storebror: Savas Cúsharta | Ridder for Mørket | Levende. (NPC)
Storesøster: Araceli Cúsharta | Tidl. lejemorder | Afdød, dødsårsag ukendt.
Storebror: Séverin Cúsharta | Soldat for Mørket | Levende. (NPC)
Lillesøster: Aragne Cúsharta | Tidl. spion af Mørket | Formodes afdød, fange hos Lyset. (NPC)

Eksmand: Damarius XI Van der Zee | Tidl. skibsbygger for Mørket | Afdød, omkommet i en ulykke. I virkeligheden slået ihjel af Sedna selv.
Datter: Pandora Livana Van der Zee | Afdød, slået ihjel af sin far.


(Send gerne en PB eller fang mig på discord, hvis man er fristet til at oprette et familiemedlem til Sedna
!!OBS!! Navnene er ikke fastlåst, disse kan ændres hvis andet ønskes i stedet.)

Andet

Tortur:

Hvis Sedna kan slippe af sted med det, så slår hun meget sjældent ihjel - med det samme. Når først man falder i hendes kløer er der ingen tvivl om, hvem hun er datter af; skulle man selv have være så heldig, at have sluppet levende fra et møde med hendes mor Septa eller have hørt om en af de utallige, nådesløse fortællinger om den tidligere torturmester.
Sedna foruden at gøre brug af sine evner under tortur, så har hun altid flere tortur remedier gemt på sig; dette inkludere et læderetui med nåle i forskellige størrelser, flere mindre knive, issyl og ikke mindst en lille flacon, der indeholder den samme signatur gift som Septa brugte i hendes levetid. Kun Sedna's familie har kenskab til frembringelsen af denne gift type.
Giften lugter harsk og bittert, er grøn gullig og med konsistent af vand. Den er ætsende som syre og vil blive ved med at ødelægge vævet, til det behandles med rod saft fra planten Zaladin's bid, men dette vil ikke rette op på den vævsskade der er sket (modgiften er ikke alment kendt, da giften ikke er alment kendt for "udefrakommende").



Gift viden:

Sedna har altid været ganske tæt med sin farmor, der stadig den dag i dag dyrker giftige planter og laver gifte for mørket. Allerede fra en tidlig alder har hun hjulpet sin farmor med begge dele. Hendes viden om gifte spænder vidt og bredt, både hvordan de kan kombineres og behandles. Hun kan ikke prale af at have verdens grønneste fingre, men hun kan få planter til at gro og trives, så gift kan udvindes og bearbejdes til yderligere brug.
Hendes respekt for denne "våben"-type er stor. Selvom hun ikke påvirkes af langt de fleste gifte, så er hun aldrig skødesløs når hun håndtere gift. Hun sørger dog jævnligt for at skifte ud i de mere almindelige gifte hun bruger, for uforudsigeligheden.

Amulet for udseendeskifte:


xxx


Våben & færdigheder:

Sedna er fra barnsben trænet i at håndtere langt de fleste våbentyper, i en grad hvortil hun kan forsvare sig ganske rimeligt. Som mange andre har hun også våben der falder hende mere naturligt at bruge, end andre.
Sedna's naturlige valg er sværd, mere specifikt ninjato sværdet. En ninjato er både mindre (60 cm), lige og mere kompakt i sin klinge end dens "storebror" katana'en er. Selv bruger hun to af denne sværdtype, begge med indgraveret elviske skrifttegn i klingen.
Når hun ikke gør brug af sine sværd er hendes andet valg to dødelige katute ringe, oftest med dens spidser dyppet eller smurt i gift. Sedna bære modsat sværdene altid uden undtagelse på ringene, hvad enten det er på fingrene eller i en kæde om halsen. Katute ringe kan foruden at bruges til forsvar også bruges under klatring; for at bedre greb, hvor fingrene ikke kan få ordentligt fat.


Sedna's ninjatos


Sedna's katute ringe


Race fordele:

Evigt liv; Sedna er som resten af hendes race dømt til at leve evigt, med mindre hun rammes af en dødelig sygdom eller falder for en andens eller egen hånd. Hun ældres derfor heller ikke længere, da hun er nået ind i sine voksne leveår.
Nattesyn; Et bedre nattesyn end de andre elverracer, gør det muligt for at orientere sig i tæt mørke.
Skarpe sanser; Ligesom andre af sin art er også Sedna's syn, høre- og lugtesans er markant forbedret.
Giftresisent; Mørkelvere er sværere at forgifte end andre racer.

Færdighedspoints

Fysisk styrke: Middel
Smidighed: Middel
Fysisk udholdenhed: Over middel
Kløgt: Over middel
Kreativitet: Middel
Mental Udholdenhed: Over middel
Chakra: Over middel

It’s a rare enough thing to find someone who can see me the way I am,
no less to peer down into dark parts of my heart, the parts of me even I don’t want to look at.

Chatboks
Gæst
[smilies]
IC-chat
Online nu: Dragonflower, Blæksprutten
Lige nu: 2 | I dag: 1