Hej alle

Jeg er blevet gjort opmærksom på, at det system vi ind til videre har haft med dygtighed til at kontrollere evner, ikke er helt holdbart. Det skal f.eks. være muligt for karakterer at have stærke evner uden nødvendigvis at have særlig meget kontrol over dem.

Derfor bestemmer chakra fra nu af, hvor stærke jeres evner er, og hvor meget I kan med dem!
Magibeskrivelserne under "Karakterinformation" er opdateret med dette. Hvis I er i tvivl om, hvor meget chakra der skal til for at jeres evner fungerer, så spørg endelig en af os admins.
"Dygtighed til at kontrollere evne" er nu udelukkende hvor meget kontrol, en karakter har over evnen!

I må meget gerne kigge jeres profiltekster igennem for at sikre jer, at chakra/dygtighed stadig passer.

Mange tak til Grace for at påpege dette! (:


OBS! Det her er kun relavant, hvis man har forstået det sådan, at dygtigheden afgør, hvor meget evnen kan! Jeg ved at mange af jer allerede kører med dette system, så I skal ikke tænke nærmere over det.

Eksempler:

Karl Johan er ildmagiker. Han har 8 i chakra, så han har masser af magi til rådighed. I hans beskrivelse af evnen står der, at han kan lave ildkugler og få ild til at regne ned fra himlen.
Desværre har Karl Johan kun 2 i dygtighed til at kontrollere evnen, og en dag møder han en farlig modstander. Han laver en kæææmpe ildkugler i hænderne, men fordi han ikke er særlig god til at kontrollere sin evne, deler ildkuglen sig i en masse små ildkugler, der alle flyver af helveds til.
Karl Johan løber forvirret rundt og forsøger at kontrollere ilden, der i øjeblikket er ved at antænde alt det brændbare materiale i området. Imens griner hans modstander hånligt.


Gerda er healer. Hun har kun 2 i chakra, så hun kan ikke heale særlig store sår og skader. Til gengæld har hun trænet evnen hele sit liv og har 10 i dygtighed, så når en bonde kommer forbi med en brækket lillefinger, klarer hun det med omhyggelig præcision, og der kommer aldrig ar.
~ Krys ~