Krystaldragernes Æra


Dybt under Den Sorte Dals klippesten hvilede hun, som hun havde gjort det i århundreder. Kæmpemæssig med blanke, sorte skæl og kløer så skarpe som knive. Azhaka: Den største af de sorte onyksdrager.
Men med ét åbnede hun et glødende ildfarvet øje. Der gik en skælven igennem hendes krop, og en sky af damp stod ud fra hendes næsebor.
Hun havde fornemmet de enorme energimængder, der var blevet udløst på jordens overflade langt over hende. I kampen for Lysets Tilbagekomst, var en mængde magi, hvis størrelse man ikke havde set lignende i lange tider, blevet brugt, og Mørkets Lord havde besejret selve døden for at vende tilbage til sin trone.

Men dette skulle vise sig, at vække væsner, hvis lige Krystallandet ikke havde set i mange århundreder. Langsomt rejste Azhaka sig fra og med et slag fra halen, fik hun en regn af klippestykker til at vælte ned.
Og rundt omkring i dybtliggende huler, hvor ingen krystalisianer nogensinde havde sat sin fod, vågnede de andre væsner. Vinger blev strakt, og reptiløjne, der ikke havde set verden i århundreder, skuede nu ud over landet.
Dragerne var vendt tilbage.Krystallandets dragearter:

Safirdrage:
Disse blå drager holder til i de øverste luftlag. De er tiltrukket af vand, og kan også til tider findes flyvende over havet. Oftest foretrækker de at flygte frem for at angribe, men deres vilde natur gør dem meget utilregnelige.

Ametystdrage:
Ametystdragerne findes i forskellige lilla nuancer, og holder oftest til omkring Tusmørkedalens bjergegne. De foretrækker ensomhed, og er ofte fjendtlige over for deres egne artsfæller.

Smaragddrage:
De grønne smaragdrager er den mindste drageart i Krystallandet. De fleste bliver ikke meget større, end en stor hund. De er utroligt menneskesky og behersker evnen til at teleportere sig over korte afstande, for hurtigere at kunne stikke af fra en eventuel fare. Smaragddragerne lever i Paradisskoven på Topalis.

Rubindrage:
Rubindragerne findes i forskellige dybrøde nuancer. De er svage over for kulde, og findes derfor næsten udelukkende i varme områder. Nogle holder til i ørkenen, mens andre har fundet sig til rette i huler omkring vulkanen på Topalis. Der går også rygter om en enkelt rubindrage, der holder til ved Den Røde Flod i Mørkets Skov.
Rubindrager har et hidsigt temperament, og man gør klogt i ikke at krydse deres vej.

Onyksdrage:
Den ældste og mest farlige drageart i Krystallandet er den sorte Onyksdrage. Der findes ikke mange af denne type drage, som lever i det Nordlige Krystalland - især i området omkring Den Sorte Dal.FAQ om Krystallandets drager:

- Kan min karakter få en drage?
Nej, dette er stadig ikke muligt. Drager er meget vilde væsner, som aldrig ville underkaste sig en ejer. Din karakter er dog velkommen til at prøve at fange en drage - og fejle i forsøget.

- Kan min karakter dræbe en drage?
Med dragernes tilbagevenden vælger nogle krystalisianere en proffesion som dragejægere. Du vil ikke være i stand til at dræbe en drage alene, men en gruppe på 3-4 dragejægere med stærke magiske kræfter og gode kampevner, vil være i stand til at gøre det.
Bemærk: en sådan gruppe vil stadig ikke være i stand til at dræbe en Onyksdrage, som er den stærkeste drageart.

- Hvad har dragerne af betydning for den almindelige person i Krystallandet?
Drager er særdeles farlige og ofte også fjendtlige. Er en drage blevet provokeret, kan den nemt finde på at brænde en hel landsby af - derfor er nogle mennesker blevet hjemløse og/eller har fået deres familie dræbt af en drage.

- Hvad får min karakter ud af at dræbe en drage?
For det første har du befriet Krystallandet for en stor trussel - og du vil blandt lokalbefolkningen blive betragtet som lidt af en helt. Der medfører altså stor ære.
Drager elsker desuden skatte, og derfor indeholder de fleste dragehuler en stor mængde krystaller, som naturligvis er meget værdifulde.

- Kan min karakter forsøge at stjæle fra en drage?
Det ville være utroligt dumt, idet dragen sandsynligvis ville rive dit hoved af, hvis du skulle forsøge at nærme dig dens skat. Du er dog naturligvis stadig velkommen til at prøve.
~ Krys ~