Hurtig guide til rollespilsuniverset

KL har meget information, og derfor er denne tråd til dig, der blot søger at komme i gang med rollespillet uden at blive helt overvældet. Her står alt, hvad du bør vide om universet for at kunne oprette din karakter. Vi anbefaler naturligvis stadig, at du læser op på din valgte race og landområdet, hvor vedkommende bor og/eller er vokset op.

Hvis du ikke på forhånd har en karakteridé, kan vi anbefale, at du som ny rollespiller opretter en karakter, som er menneske, og som bor eller ofte befinder sig i landets hovedstad, Dianthos.

Fraktionerne & Landets Styre
Siden fyrstedømmerne for over to årtusinder siden blev samlet, har Krystallandet været behersket af den regerende kongeslægt. Denne fraktion er også kendt som "Lyset" og den nuværende hersker er Isanne Aldemar, Lysets Dronning. I opposition til Lyset er de mørke magter, som søger at overtage landet, og i spidsen for disse er Ærkedæmonen Merihem, Mørkets Herre.
Lyset har magten over det meste af landet. Din karakter behøver ikke automatisk bekende sig til Lyset eller Mørket, når du vælger henholdsvis god eller ond som tilhørsforhold.

Racer
Over 80% af Krystallandets befolkning består af mennesker, men der er også en større mængde forskellige andre racer. Nogle racer jages af den regerende magt, heriblandt varulve og vampyrer. Alle racer, også mennesker, er i stand til at beherske magi, som i Krystallandet er særlige evner, man fødes med, og som ikke kan læres gennem studier. Du bestemmer selv din karakters evner, men husk at læse sidens regler først.

Religion
De fleste af landets indbyggere er religiøse og bekender sig til en af de fire store guder: Isari, Gudinde af Lys og Godhed, Zaladin, Gud af Mørke og Ondskab, Aladrios, Den Neutrale Gud eller Kile, Dødsgudinden. Der findes også et væld af mindre guddomme.
Guderne i kl er meget lig f.eks. det græske panteon eller de nordiske guder: Folk tror på dem og beder til dem og bruger dem som forklaring på ting, der ellers ikke kan forklares. Men ingen, heller ikke dæmonerne eller englene, har nogensinde set eller hørt dem (selvom folk sagtens kan tro på at de har).

Geografi
Krystallandet er et stort kontinent med snedækkede bjerge mod nord og ørken mod syd. Midt i landet befinder Hovedstaden Dianthos sig, hvor Lyset regerer fra Krystalpaladset. Af andre nævneværdige områder er der Dæmonriget Kzar Mora i øst, Dværgeriget Dragorn i nord og skovelvernes land, Elverly, mod vest.

Historie & Vigtige elementer fra tidslinjen
Det nuværende år svarer til vores for nemhedens skyld, men Krystallandet befinder sig stadig i en middelalderinspireret tidsperiode.
Før landet blev samlet under kongestyret og den nuværende tidsregning begyndte, var kontinentet plaget af krig mellem de forskellige racer. Herunder er de vigtigste elementer fra Krystallandets historie, som du, alt efter din karakters alder og race, bør inkludere i din baggrund:

År 1: Rigerne samles under den første konge af Krystallandet. Tidsregningen begynder.
År 16: Krigen mod Dæmonracen afsluttes, da det lykkes de andre racer at spærre de fleste dæmoner inde i deres eget rige, Kzar Mora.
År 390: Skovelverne fordrives fra deres oprindelige områder i Amazonitskovene, da Mørkets magter overtager området.
År 1632: Et enormt jordskælv plager landet.
År 2003: Mørkets magter med Lord Sabbatin i spidsen overtager med magt tronen. Skatterne stiger voldsomt og Lysets tilhængere må gå i skjul.
År 2011: Lyset genvinder tronen.
År 2013: Krystaldragerne, som har slumret i århundreder, vågner.
År 2015: Mørket besætter dværgeriget Dragorn og belejrer Dianthos. Det lykkes Lyset at slå dem tilbage.
År 2016: Portene til Dæmonriget Kzar Mora åbnes og Mørket søger tilflugt der. Dæmonernes gamle magi sender fire dødelige plager ud over landet: pest, kaos, tørke og mørke.
År 2017: En præsteorden for Dødsgudinden får stigende indflydelse i landet og indfører adskillige forbud. Elvere og halvelvere udvises fra Dianthos.
År 2019: Præsteordenens  magt ophører, da den sande dronning af Lyset vender tilbage til Dianthos. Lord Sabbatin dræbes og Ærkedæmonen Merihem overtager hans plads i spidsen for Mørkets magter.

Andet, der er værd at vide
Det almindeligt talte sprog i landet heder krystalisiansk. Pengene er rav-, jadestykker, safirer og diamanter og mønterne er udskåret i den pågældende krystal. 
~ Krys ~