Caéhemre KardireCaéhemre Kardire
Krystalisianer

Kaotisk Neutral
Race: Halvelver
Alder: 78

Status: Inaktiv
Godkendt: 24.07.2015
Antal posts: 18
Skaber: Rogue

Grundlæggende Oplysninger

Fulde navn: Caéhemre Kardire
Kaldet: Càemm
Køn: Mand
Alder: 78
Fødselsdag: 1. oktober
Tilhørsforhold: Kaotisk Neutral
Tro: Ateistisk tilhænger af sandheden
Erhverv: Hemmelighedskræmmer og budbringer
Race: Halvelver

Udseende

Højde: 185 cm
Vægt: 70 kg
Càemm er blandet af menneske- og elverblod. Omend en bjergelver syner mere grovkornet end de letbenede skovelvere, kan han ikke løbe fra sit elviske ophav. Kroppen er på grænsen til det lange og senede, uden at blive kejtet. Men alligevel spinkel nok til, at Càemm under en tung kutte kan syne både ung og kvindelig uden brynje og vest på. Håret er skrabet tæt langs tindingerne og issen groet lang, alt i en mørk, stålgrå farve og oftest samlet i en snor. Ansigtet er markeret og et smil fremtvinger et arret smilehul i den ene side. Càemm har øjne i farve som mørkt rav og virker derudover som typen, der hvis han ønsker det, nemt kan forsvinde i mængden. Han er hverken smuk eller det modsatte, omend han bevæger sig med en rank lethed. Han bærer udelukkende skind eller tætvævet strik samt en tung kappe - og en halskæde med et hærdet kragekranium.

Magi

Magisk evne (1): Sansesensitivitet
Evnen er en fjern slægtning, en afgren om man vil, af seersker og mentalisters kræfter.
Càemm har skærpede sanser, han ser og hører bedre end byttedyr, men bliver ligeledes overfaldet af blandt andet smagsindtryk. Evnen er medfødt og særdeles autonom, den er svær at træne og kontrollere. Særheden ved Càemms evner er, at sensibiliteten ikke kun begrænser sig til sanser. Han er i stand til at mærke mennesker omkring sig. Følelser og sindstilstande, men også om hvorvidt de taler sandt eller ej. Càemm er ikke tankelæsende, men sensitiv og aflæsende, også overfor situationer. Mennesker omkring ham sætter deres aftryk, uanset om han agter det eller ej, og sansesensitiviten er ligeså svær at abstrahere fra, som den er at træne.

Sensibilitet kan ikke rigtig kontrolleres eller dæmpes, (ofte) til Càemms store frustration. Derimod styrkes evnen i mørke, i kaos - eller når den bliver sat under pres.
Dygtighed til at kontrollere evne: 3

Magisk evne (2): -
Dygtighed til at kontrollere evne: 0 (passiv)

Personlighed

Ved første færd lægger man sjældent mærke til Càemm – han holder nok nærmere øje med dig. Han har brugt sit liv på at være observant, ikke blot evnevis, men også gennem en skarp bevidsthed. Càemm er intelligent med vægt mod det beregnende og manipulerende, men han er ligeledes lærd og kontrolleret. Hans levevis har gjort ham til lidt af en enspænder, om end han absolut ikke fungerer dårligt socialt. Càemm både udnytter og slås mod sine evner, der tit efterlader ham med følelsen af aldrig at møde oprigtighed. Han er en gambler og vil næppe stå i vejen for et væddemål – næsten uanset fornuftigheden, i særdeleshed fordi han kender værdien af de evner, han nu engang har erhvervet sig gennem livet. Càemm blander sig sjældent i affærer, han ikke er betalt for at stikke næsen i, men han kan sjældent være vidne til solide uretfærdigheder – og er ligeledes en mand, der ved hvordan tonen skal slåes an, hvis der er noget, som der skal opnås.

Stærke sider: Càemm er en menneskekender til fingerspidserne, og udover at være dygtig til det manipulerende og politiske spil, er han en bevendt nomade. Han kan klare sig og overleve. Càemm er en dygtig rytter og spor-finder.
Svage sider: Càemm er menneskefølsom og til tider -sky, hvilket stemmer utrolig dårligt overens med hans evner. Han er selvstændig på grænsen til det usamarbejdsvillige, og på trods af hans flair for politik, støtter han ingen sider aktivt. Càemm er kun loyal overfor sig selv eller overfor dem, der har betalt ham; uanset hvem de er. Han har ligeledes en hang til spil og væddemål.

Baggrundshistorie

Det var næppe en storartet skæbne der var i vente for en kropigens bastard. Alligevel er det lykkedes Càemm at redde sig de rette chancer, og som ung knægt kom han under vingen på en aldrende kavalerist, der med konsekvens fik ham udlært med ethåndet sværd. Af uforklarlige årsager lykkedes det altid Càemm at ende i det heldige selskab, og som knapt udvokset sadlede han en hest og red mod syd. Hans veltalenhed og hans næse for diplomati hjalp ham ind i gradvist finere kredse, hvorfra han lærte effektiviteten af sine evner. Selv - måske nærmere især - adelige bærer falske masker og løgne, og Càemm fandt snart værdien i at handle med hemmeligheder. Jo mere, han lærte om sine omgivelser, og jo mere, han gennemskuede, jo flere døre åbnede sig.
Men uden lærdhed blev næsen stukket for langt frem, og en hemmelighed solgt det forkerte sted. Càemm blev dømt til galgen en kold sommermorgen, men endnu engang spillede han med den stærkeste hånd. Hans evne blev hans redning, da han med en krystalklar aflæsning fik udpeget den rette gerningsmand i menneskemængden - tyven af to kostbare ædelsten - overfor vasalen selv. Vasalen havde dømt manden i køen foran Càemm for forbrydelsen, men løgnen trevlede for kaptajnen i mængden, hvis krop og sind fortalte sanselæseren om hans skyld - og hvor, han havde skjult tyvekosterne. Én i en hullet tand, og én syet i underbenklædernes inderste fór.
Denne tryllekunst startede en udbytterig, diplomatisk alliance mellem Càemm og den indflydelsesrige herremand. Snart efter fungerede halvelveren som en form for tavs observatør mellem adelige lag og herfra tog hemmelighedskræmmeriet fart. Càemm blev betroet med vigtige, politiske dokumenter og budbringer-erhvervet gav derefter en tiltrængt åndepause fra adelens intriger.
Men alt varer sjældent ved, og med vasalens pludselige død fulgte sanselæserens fripas - og hemmeligheder blev pludseligt en farlig valuta at bære. Han måtte tage flugten og passerer nu tiden som budbringer af trivielle breve - eller som observatør for hvem end der betaler, alt sammen under dække af at hverve unge mænd og kvinder til lærerstillinger.

Barndomshjem: Càemm er født højt mod nord af en bjergelvisk kropige og boede på et kammer samme sted. Hans fædrene ophav er ukendt, men det er ikke svært at forestille situationen med en gennemrejsende soldat.

Familie: Càemm er en afstukken bastard, så det eneste, der tæller som familie er koldblodshesten Buk.
Nuværende levested:

Færdighedspoints

Fysisk styrke: 5
Kampteknik: 5
Smidighed: 6
Fysisk udholdenhed: 6
Kløgt: 8
Intelligens: 8
Kreativitet: 3
Mental Udholdenhed: 6
Chakra: 3


"We all live on the leash of our senses." - Caéhemre Kardire - Sanselæser

Chatboks

Gæst
[smilies]

IC-Chat