
Dværgene er en af de mere udbredte racer i landet, som holder til særligt i Norden og Krystallandets bjergområder. Her lever de af at udvinde metaller, krystaller, guld og andet fra de magiske bjerge. Med deres viden og forståelse for metaller og smedjearbejde, er de i stand til at lave fantastiske og magiske våben, som Krystalisianerne gerne betaler rundhåndet for. Desuden er det dværgene som udvinder de krystaller, som ligger grund for landets møntfod.
De er kendt for deres evne til at indtage uanede mængder af alkohol, samt deres muntre humør og nære forhold til venner og familie. Desuden er dværge også kendt for, at de ikke er de bedste løbere, samt deres forkærlighed for store våben.
Generelle oplysninger
Levealder: 0-300 år. (Anses som værende børn ind til de fylder 20 og unge ind til de fylder 60)Levested: Dværgene lever hovedsageligt i dværgeriget Dragorn, som er beliggende i det Nordlige Krystalland. Andre har slået sig ned i Dianthos eller Tusmørkedalens bjergområde.
Religion: Dværge beder oftest til Aladrios og Azur.
Sprog: Dragoran
Almindelig højde og vægt: 100-150 cm, 60-110 kg
Blandingsmuligheder: Denne race kan blandes med andre.
Særlige racefordele
Forbedret nattesyn: Dværge kan se i mørke, grundet årtusinders minearbejde.Stenmave: Dværge kan drikke store mængder alkohol, og er sværere at slå ihjel med gift.
Udseende
Dværge er mellem 1 og 1,50 meter høje, mændene ofte lidt højere end kvinderne. Dværge er ganske robuste, med store muskler og et kraftigt udseende. De ses ofte med langt hår, som flettes på alskens bemærkelsesværdige måder. Mændene har næsten alle skæg og det er heller ikke ualmindeligt, at kvinderne har det.
Dværge kan have alle hår- og hudfarver, mange er dog lyse i hud og hår, da de bor langt nordpå. Hvor dværges ben er ganske korte, er de brede og kraftigt byggede, og de vejer bestemt ikke mindre end mennesker.



Historie
Dværgfolket er lige så gammelt som elverfolket, og er derfor også blandt nogle af de første krystalisianere. De har oftest lige som elverne haft forbindelser til Lyset: dette har været på basis af handelsaftaler mellem mennesker og dværge.
Dværgene har siden tidernes begyndelse holdt mere af det kolde Nordlige Krystalland end andre dele af landet, og allerede omkring 1000 år før vores tidsregning, blev dværgeriget Dragorn bygget. Op gennem landets historie har dværgene holdt sig for sig selv - dværge, der færdedes blandt mennesker blev ofte udsat for diskrimination grundet deres ringe højde og generelle udseende, der adskilte sig fra menneskets.
Dværgesmedede våben og rustninger har imidlertid i mange århundreder tiltrukket interesse fra de andre racer, især mennesker, som gennem tiden har etableret adskillige handelsforbindelser med dværgene. Mange har også været ivrige efter at handle med dværgenes mjødbryggere, hvis evner langt overgår menneskernes.
I året 2015 blev dværgeriget Dragorn besat af Mørkets Hær. Dværgethanen, der var allieret med Lyset, nægtede at forsyne Mørkets Hær med våben og rustninger, og enden på konflikten blev, at Mørket stormede dværgerigets mure. Adskillige dværge blev dræbt eller ført til fangenskab og slaveri, mens andre undslap - heriblandt Thanens to børnebørn.
Lyset, der selv var i åben krig med Mørkets Hær, kunne ikke gøre mere for dværgene, men året efter fik Thanens børnebørn og de andre frie dværge hjælp af Nordfolket til at befrie Dværgeriget fra Mørkets kløer. Dværgene føler stadig, at Lyset og de andre racer svigtede dem, da Dragorn blev besat.
I 2020 døde den gamle Than og hans unge barnebarn, Guinevere II Baradur Sølvkæmper, blev den nye leder af dværgeriget.
Relevante dele fra tidslinjen:
- 1000 f.kt.: De første store byer bygges, heriblandt Dianthos og Dragorn.
- År 768: Nordfolk og Dværge gør oprør mod kongestyret og Det Nordlige Krystalland gøres selvstændigt.
- År 1203-1303: En lang konflikt hvor kongens tilhængere forsøger at generobre det løsrevne Nordkrystallandet finder sted..
- År 1304: Nordkrystallandet bliver igen en del af kongeriget og en del af norden etableres som fyrstedømme.
- År 2015: Mørket besætter Dragorn.
- År 2016: Nordfolk og dværge befrier Dragorn.
Kultur
Dværgenes samfund bygger på orden og respekt. Da dværgeriget er allieret med Lyset har de ikke en konge, men en Than der leder dværgeriget. Thanens familie, Baradur-slægten, stammer fra fortidens Konger af dværgeriget, og slægten kan spores årtusinder tilbage.
Smedekunst har altid fyldt meget i dværgenes samfund, og mange dværge bliver fra en tidlig alder oplært i kunsten. Andre trænes i våbenbrug, bryggekunst eller madlavning.
Traditionelt døbes en dværg efter sin fars navn, eksempelvis Vaghonssøn eller Vaghonsdatter (søn af Vaghon/datter af Vaghon). Ud over dette får mange dværge et personligt tilnavn eller titel efter en bemærkelsesværdig befrift, positiv eller negativ, de har udført i deres liv. Dette er noget mange unge dværge higer efter, og mange dværge er draget på missioner i håb om at få en ærefuld titel - ikke alle er vendt tilbage med livet i behold. Inden en dværg opnår sin titel, bliver kæle- eller øgenavne ofte brugt i høj grad, især blandt de yngre dværge.
Blandt familierne gås der også meget op i, at de unge dværge opnår et ærefuldt tilnavn, som giver den en god position i dværgeriget. Kendte tilnavne i dværgeriget er blandt andet Skjoldbroder (Thanens barnebarn, Magnar) og Jernhud (Dragorns våbenmester, Grimnyr).
Magi er ikke særlig udbredt i Dværgeriget og det er ikke ualmindeligt, at en dværg slet ikke har magiske evner. Dværgfolket sætter meget pris på håndværk og kamp der udføres med hænder og værktøj frem for magi. Magikere kan dog godt værdsættes i samfundet, især dem der har evner inden for healing eller forstærkning af våben og udstyr.
Forhold til andre racer
Dværge har aldrig brudt sig meget om de andre, "høje" racer. De har dog gode forbindelser til Nordfolket, som hjalp dem under besættelsen af Dragorn, men de har haft nogle stridigheder med Pompadour-adelshuset, der også bor i Norden, om hvilke landområder, der tilhørte hvem.
Elvere og dværge er til gengæld aldrig kommet godt ud af det med hinanden. Både dværg- og elverfolk har adskillige skældsord på hver deres sprog, der er reserveret til den anden race. Man antager, at fjendskabet skyldes de tydelige modsætninger mellem de to racer. De to folkefærd har dog aldrig direkte været i krig mod hinanden.
På trods af stridighederne, har dværge og elvere stået på samme side i krigen mod Dæmoner, som dværgene har et meget gammelt fjendskab til.