Dinah Va Levona

Krystalisianer

Status: Inaktiv

Godkendt: 19.01.2018

Antal posts: 43

Grundlæggende Oplysninger

Fulde navn: Dinah Va Levona
Kaldet: Dinah, Dii
Køn: Kvinde
Alder: 19
Fødselsdag: Sidst på året
Tilhørsforhold: Neutral God
Tro: Haldis, Leander, Laurana, Nak’lar, Isari, Azur, Shara
Erhverv: Syerske
Nuværende levested: Dianthos - Hovedstaden, efter at Dinah blev relokaliseret fik hun stillet et lille beløb til rådighed som hun brugte som garanti for et lån, med disse penge har Dinah planer om at åbne sin egen lille syforretning med, nu skal hun bare finde nogle billige lokale
Race: Blandingsrace - Topalis-folk og Menneske
Uddybende om race: Halv Topalis / Halv Krystallianer

Udseende

Højde: 173 cm
Vægt: 66 kg
Dinahs etnicitet er utvetydig og iøjnefaldende, for lys til at være en Topalis og for mørk til at være Krystallianer, med en næse der er breder en de fleste fra byerne og turkis grønne øjne er markante og præget af hendes Topalis forfædre. Disse dage bærer Dinah sit brune hår skulderlangt med to lange fletninger til at indramme hendes ansigt. Hun har dog flirtet med tanken om at farve det og sætte det lidt op på et tidspunkt.

Når det kommer til klædning ville det være synd og skam at sige at Dinah har en stil. Dinah har det med at skifte tøj som andre skifter… vent den virker ikke her. Som vinden blæser, eller snare som faldne blade fra et træ eller sne om vinteren, samlet men unikt. Fælles er dog at det alt sammen er unikt og oftest med en krystal eller to til at holde hendes kraft da hun ikke er for fin til at skabe klædninger der er umulige for andre at efterligne.

Faceclaim: Karma (League of Legends)

Magi

Magisk evne (1): Kontrol af tråd, stof og tøj
Dinahs første evne manifister sig i form af en naturlig og næsten spirituel forståelse for tråde, stoffer, tøj og andet klædning. Sammen med denne dybe forståelse og forbindelse kommer der også en fornemmelse for dets tilstedeværelse i forhold til hende, samt stoffets kvaliteter. Fokusere Dinah vilje, intention og chakra går dette bånd fra at være forståelse til sansning og til sidst over til kontrol og manipulation. Dinah er i stand til at få tråd og stof til at væve og sy sig selv og er på den måde i stand til at lave mønster i en detalje grad som selv malere kun drømmer om da hun ikke er begrænset af nål eller normale måder at sy på. Dinah kan derudover også ændre tråd og stof svagt, ikke fra lindet til silke eller skifte farve intet så drastisk, men at strækker eller fører sammen er intet problem. For den uindviede kan dette blot se ud som simple telekinese, men det er ikke en udefra kommende kraft der handler, men tøjet selv der ændre og snor sig.

Dygtighed:
Uovertruffen, Dinah har dyrket den siden den blev opdaget og folk omkring hende har været støttende og hjælpsomme med at finde metoder at anvende og udvide evnen. Hun skal dog være opmærksom på ikke at tabe sit selv, i tøjet, hvis deres bånd er blevet dybt.
Dygtighed til at kontrollere evne: Mesterlig kontrol

Magisk evne (2): Klæder skaber folk, (fortryllet beklædning)
Dinahs anden evne er langt mere esoterisk end hendes første. Hvor hendes primære evne ses som en forbindelse til tøj og tråd, er denne mere end forbindelse fra tøjet til hende. Ved brug af symboler, farver, visualisering, følelser og sindelag er Dinah i stand til at efter lade et indtryk på et stykke klædning der er så stærkt at det påvirker bæreren og folk omkring denne. Da effekten ikke udelukkende er internaliseret hos bæreren er det derfor nødvendigt at klædningsgenstanden er synlig hvis man ønsker at påvirke andre end personen der bærer genstanden. En troværdig og autoritær vest er intet værd for andre end bæreren hvis han skjuler den under en tung kappe.
Blandt hendes mere typiske og populære kreationer er:
Handsker lavet foran ildsted i dybe røde nuancer fyldt med varme tanker.
Kraftigt læderbælte med guldtråd syet efter hun har læst historier om mod og helte.
Mystisk mørk silkemaske med hvide perler og sølv broderier.
Der er trods alt ikke mange der kan sige nej til handsker der faktisk er varme at tage på og hvem drømmer ikke om at kunne tage et bælte på for at have modet til at sige hvad man virkelig ønsker uden at stamme til den næste stor fest, og en maske der gør at du er mere mystisk og tiltrækkende end de andre ungmøer? Ja tak.

Dygtighed til at kontrollere sin anden evne:
Fremragende, som så mange andre fortryllede ting forsvinder det dog med tiden. Dinah anbefaler derfor sine kunder at opbevarer klædnings genstande sammen med krystaller og skifte dem ud hvis deres lys falmer, for på denne måde at sikre at de forbliver aktive så længe som muligt. Da det er afhængigt af Dinahs sindelag og de farver og symboler hun anvender kan der også opstå problemer hvis hun skal efterlade indtryk som hun ikke er bekendt med eller hvis genstanden bliver brugt op imod en anden kultur end den hun skabte den til oprindeligt.
Dygtighed til at kontrollere evne: Veltrænet

Personlighed

En sprudlende og imødegående facade er hvad Dinah bruger til at holde fortidens ar på afstand, og sikre sig at hun ikke bliver mere glemt og udstødt end hun allerede føler sig. Denne søgen efter kontakt kan dog få hende til at virke naiv barnlig eller i værste tilfælde omklamrende. Det er dog ikke alt denne energi der er ren facade, da Dinah oprigtigt har et ønske om at hører til et sted og opleve en lang række af ting hun mener, bør være en del af alles opvækst, hun skal bare lige have et fast stå sted først.

Dinahs helt store passion er tøj, tekstil og klædning lige fra hun har været helt lille har hun altid elsket at mærke forskellige stoffer og klæder, at prøve at se hvordan de er blevet til og de historier de kan fortælle. Hvordan man kan se om det har været en elsket trøje eller blot noget man tog på for at skærme sig fra vind og vejr.

Baggrundshistorie

Kort udlægning:
Dinah er født blandt topalis, men faldt aldrig til da hun er halvblods.
Dinahs far bliver hængt som forræder da han er dessatør under dragekrigene.
Dinah, hendes mor og bedstemor tager ind til Dinathos og lever et sølleliv.
Hendes hjem i byen bliver brændt ned af drage ild og hendes mor drikker sig selv ihjel senere.
Hun ender på børnehjem.
Bedstemoren dør af dæmon plagerene.
Kileordenen overtager børnehjemmet.
Dinag forlader børnehjemmet og prøver at åbne en butik (start)

Lang udlægning:
Dinahs spæde ungdom er tilbragt i en Topalis lejer der flakkede fra Dianthos om vinteren og Lazura om sommeren. En levende lejer med musik dans og alt hvad livet som Topalis medfører, hvis man da er af rette blod. Dette er desværre ikke tilfældet for Dinah. Levona Pa Rico, Dinah mor havde nemlig forelsket sig hovedkulds i en ung flot soldat, problemet var blot at denne mand ikke var af blodet han var blot Krystallianer som så mange andre. Det tog den unge Levona sig dog ikke meget af og den forbudte romance var lidt ekstra krydderi i hendes liv. Det ændrede sig dog drastisk da Dinah blev født. Thorik viste sig dog at være klar til familie så han slog sig ned i lejren med Levona.

Det liv Dinah kendte til som helt ung var underligt, hun vidste at hun ikke var som de andre, hun var ofte joken når de andre børn legede og det var tydeligt at de voksne også mente hun var forkert, dog var der ingen der gjorde noget mere ekstremt end at skule ondt og tale i det skjulte. Der var to grunde til dette, den første var at Thorik var en fremragende kæmper og kunne hjælpe til praktisk, så ingen gjorde meget andet end at hviske hvis han var i lejren. Den anden var at Levona var af seerslægt, hendes mor var sågar den fungerende seer for lejren.

Det var således også Dinahs bedstemor, Tovah, der som seer opdagede Dinahs talent. Det var tydeligt at den unge pige havde et talent ud over det sædvanlige, ikke nok med at hun i en alder af seks var i stand til at dræne en håndfuld krystaller, hun havde også en intuitiv forståelse for hendes forbindelse til tråd. Noget der frustrerer mange omkring hende, da alt havde det med at travle eller blive til noget andet hvis man ikke var opmærksom på den lille pige. Dog forstod Tovah at hun havde at gøre med noget særligt så hun tog sig af at lede den unge pige spirituelt og i mystikkens kunst, i mens blev sat i lære ved syersker, vævere og skrædderer.

Dinah var tretten da hendes far blev kaldt til krig igen, mørket rørte på sig og dragerne var vendt tilbage, en hændelse der rystede alle. Hendes lille lejere ændrede sågar deres vante rute, den blev hårdere at rejse men mange af de ældste mente at det var mere sikkert nu. Dinah og hendes mor skændtes meget i denne periode så den unge pige brugte mere og mere tid sammen med sin oldgamle bedstemor, som nu var gamle blind og havde givet sin pligt som seer videre til den næste genration. Da Thorik var væk i længere tid end hvad hidtil var set blev folks foragt og had til Dinah også mere tydeligt, de skulle bo i udkanten af lejeren, de spiste sidst og det var dem der skulle passe de syge. Det ændrede sig dog pludseligt da Dinahs far atter vente tilbage, glædeligt for Dinah og til resten af lejerens store undren, var krigen slut? Hvad med fjenden? Kan vi vende tilbage til vejen nu når dragerne er borte? Ingen af disse spørgsmål kunne Thorik svare på, og der gik heller ikke længe før det blev tydeligt hvorfor. En tåget morgen ankom, fem fremmede mænd fra lysets hær, de søgte hendes far, de søgte en forræder. Thorik blev hængt imens solen gik ned, og det meste af lejren lignede en skrotbunke. De fem soldater havde splittet lejren ad for at finde forræderen, og havde ikke langt fingere imellem i deres søgen efter forræderen. Dinah og hendes mor blev forvist fra lejren kort efter at månen stod op. De eneste der gav dem så meget som et ord med på vejen var Tovah, hendes bedstemor, der valgte at følge dem i eksil, hendes barnebarn var noget enestående og havde en kraft hun aldrig havde set før, og hun ville ikke stå stille til imens hendes slægt blev splittet.

Dinah og hendes mor drog indtil Dinathos, og brugte hver en vågen time på at bevise at de ikke var som de andre flygtninge de arbejde hårdt og fik sågar råd til et lille hjem oven på en fiskehandel. Det var en hård tid og det var som om at der var noget inde i Levona der var gået i stykker efter at hendes elskede Thorik var blevet hængt, og var grund til at hende og hendes datter nu levede et hundeliv. I starten prøvede hun at være stærk og stå imod men med tiden fortabte hun sig mere og mere til druk og lediggang. For at gøre ondt være er en af de distrikter der er hårdest ramt af rubindragens flammer, der hvor Dinah og hendes lille familie boede. Dette var stået der fik Levona til at knække, og en vinter morgen i en alder af fjorten måtte Dinah sande at hendes mor havde drukket sig fra sans og samling og havde været ude af stand til at finde tilbage deres samling af tæpper og klude de kaldte hjem.
Med al den dårligdom som hende Dinah kunne man være tilbøjelig til at tro at hun var forbandet, dog var der en smule held i hendes tilværelse, det lykkedes Dinah og hendes bedstemor at blive samlet op af en velgørenhed der forsøgte at udbedre pinslerne i hovedstaden.

Bestyrerinde Julianna, var en hård kvinde der forstod at se talent i de folk der var i hendes varetægt, hun lærte dem disciplin og fællesskab og alt hvad hun forlangte i bytte var ærbødighed og loyalitet. Med tiden måtte Dinah se mange af hendes venner fra børnehjemmet forsvinde i takt med at de blev hvervet af hæren eller sendt i lære ved mestre rundt omkring. Den største del af børnene ente dog med at forlade børnehjemmet i selskab med en præst fra en af de mange ordner som folk bekendte sig til. Der var dog ingen guddom som valgte at velsigne Dinah med den gave. Så hun hørt mange en lang prædiken men det var stadigt de andre der blev udvalgt.

Da Dinah var seksten var hendes ledestjerne, mentor og sidste forbindelse til sit folk gik bort. Hendes elskede Tovah var en gammel kvinde og dæmon plagerne tog hende som de tog mange andre. Det var en mørk og hård tid men Julianna nægtede at lade noget så banalt som dæmoner og evigt mørke stoppe hendes børnehjem. De sled hårdt og da lyset atter vendte tilbage var det lille fællesskab et af de få steder der overlevede uden at være rystet i sin grundvold, det var mærket, ændret og blev aldrig det samme igen, men de havde stadig hinanden og sine principper. Det var også i denne mørke tid at Julianna tog Dinahs oplæring mere seriøst hun var trods alt ikke længere bare en pige der kunne gøre magiske ting med tråde hun var en ung kvinde med et magisk potentiale langt over det de andre på børnehjemmet kunne præsterer.

Det var ikke meget mere ned et år efter at dæmon plagerne havde forladt landet, før end Dinahs liv endnu engang gennemgik en stor forandring. Julianna havde kaldt dem alle ned i fælles rummet fordi hun havde noget vigtigt at fortælle dem, dernede stod også en fremmed mand i en lang robe og en dyster maske, han introducerede sig blot som forkynder for kiles orden, og fortalte dem alle at Julianna ikke længere skulle bekymre sig om penge, hendes børnehjem stod nemlig under han og hans ordens beskyttelse, al den død landet havde set på det seneste var forkert i kiles øjne og det var på tide at hans og hans brødre og søster betalte tilbage til livet.

Dinah faldt aldrig rigtigt til under ordnen med tiden fik det hele et mere religiøst præg og hun forstod heller ikke hvorfor hun skulle lave så mange lange prøvelser for at se hvor grænserne for hendes magi egentlig lå. Tilsidst stod det klart, hun ville aldrig blive medlem af kiles orden, hun passede ikke ind, og hun var for gammel til at forsætte med at være på børnehjemmet. En grå og kedelig dag sagde hun farvel til dem alle Julianna kneb en da en lille tårer, og Forkynder, der nu var blevet en fast del af børnehjemmet, gav hende sågar en lille posekrystaller, med håb om at hun ikke ville møde kile i lang tid.




Familie: Mor: Levona; lokal vaske kone, udstødt, drak sig ihjel
Far: Thorik; medlem af lysets hær, desatør under drage krisen, hængt
Bedstemor: Tovah; rar gammel seer, død under dæmon plagerne
Bestyrerinde:Julianna; Streng børnehjems dame
Forkynder: Præste mand fra ordenen.


Andet

Her vil være en liste over de klædnings genstande hun har lavet i takt med at de bliver introduceret i historien.

Format vil være som følgende:

EKS
Genstand: Uldvanter
Egenskab: Med varme minder foran pejsen
Tråd: [link til introducerende tråd]


Listen:
[this space is left intentionally blank]

Færdighedspoints

Fysisk styrke: Under middel
Smidighed: Middel
Fysisk udholdenhed: Middel
Kløgt: Middel
Kreativitet: Fantastisk
Mental Udholdenhed: Over middel
Chakra: Fantastisk
Chatboks
Gæst
[smilies]
IC-chat
Online nu: Blæksprutten, Xenwia, jack
Lige nu: 3 | I dag: 3