OP står for "over-powered", og når vi snakker om at spille OP handler det om, at man på en eller anden måde, spiller sin karakter som om den er bedre, end den burde være.
Vi har længe på KL fokuseret på, at man i kampsituationer skal begrænse sig og spille realistisk (og derved ikke OP), men det at spille OP kan komme til syne i mange andre situationer.
Da vi engang imellem fra forskellige brugere får at vide, at der på den ene eller anden måde bliver spillet OP, har jeg forsøgt at skrive nogle ting ned, der forhåbentlig giver et større indblik i, hvornår vi mener, at en karakter er OP, og hvad man skal tænke over i sit spil.

Husk: dette er på ingen måde for at være efter bestemte personer herinde!

Hvornår spiller man OP?

 • Du tænker ikke over, hvilke svagheder, det er naturligt for karakteren at have. Dette binder sig især til karakterens baggrund og opvækst: er karakteren opvokset i naturen, vil vedkommende sandsynligvis have svært ved at begå sig i byen uden at blive snydt og bestjålet - kommer karakteren derimod fra byen, vil vedkommende have meget svært ved at begå sig i den vilde natur, da han eller hun aldrig har lært dette.
  Hvis du blæser fuldstændig på ovenstående og din karakter kommer til nye steder i landet uden på nogen måde at lade sig påvirke af omgivelserne, er det at spille OP.

 • Du ignorerer plots og situationer, der bør påvirke din karakter. Hvis siden har et overordnet plot, som du ikke har lyst til at spille med, så overvej i stedet at lave tråde der foregår i fortiden, eller spil med en anden karakter. Det virker MEGET forkert, hvis din karakter er helt upåvirket af f.eks. tørkeplagen og har masser af mad til rådighed, uden du har beskrevet, at vedkommende har sørget for at have en forråd eller lignende.
  Det samme gælder for situationer og omgivelser, andre personer har beskrevet i din tråd: din karakter bør reagere på omgivelserne, især hvis de er uvante eller ubehagelige. Hvis der foregår noget voldsomt, som din karakter ikke har været vidne til før, bør du virkelig overveje, hvordan dette påvirker ham/hende.

 • Du beskriver din karakter, som om han eller hun er den bedste, til det han/hun foretager sig. Du må gerne beskrive, at din karakter er dygtig til noget - især hvis han eller hun har trænet en færdighed det meste af sit liv. Men det er en rigtig dårlig spillestil, hvis du i dine svar altid bemærker, at din karakter er langt den bedste til en færdighed - husk også at spille lidt på din karakters svagheder, for det gør trods alt spillet sjovere!

 • Din karakter bliver ikke træt/påvirket/lader sig aldrig skade i en kampsituation. Generelt i kampsituationer, bør man altid overveje, om det er realistisk, at man kan undvige et angreb. Heldigvis er de fleste herinde blevet rigtig gode til dette.
  Mange bruger også NPC'er som dele af mindre plots og til at kæmpe imod. Husk altid at specificere disse NPC'ers styrke (er det for eksempel erfarne krigere?), og overvej, om det er realistisk, at din karakter kan nakke uanede mængder af dem.

 • Du bruger viden, som din karakter ikke har, til at undgå at karakteren kommer i dårlige situationer. Har en anden spiller f.eks. sat en snedig fælde op, og dette bliver beskrevet i dennes indlæg, er det unfair, hvis du bruger din egen viden til at sørge for, at din karakter selvfølgelig nemt og elegant undgår fælden!
  Først og fremmest bør du overveje, om det på nogen måde er realistisk, at din karakter kan undgå en situation, han eller hun ikke kender til - og måske bør du i stedet overveje, hvordan din karakters styrker kan bruges til at komme ud af situationen, når han eller hun er endt i den.KL er en gammel side med mange gode og erfarne rollespillere, men det stopper jo ikke folk fra at hoppe i OP-fælden en gang i mellem, om det er med vilje eller ej. Derfor synes jeg , at det er en god idé, at man i det mindste lige tænker over de forskellige punkter og overvejer, om man kan optimere sit spil i forhold til dem.
Hvis I er uenige i noget af det, der er skrevet, eller har tilføjelser, vil jeg naturligvis hellere en gerne høre det!

- Krys :)
~ Krys ~